مد و استایل

جدیدترین سبک پوشش، مد و استایل

مد و استایل

جدیدترین سبک پوشش، مد و استایل

۳ مطلب در خرداد ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

بهترین گیاهان آپارتمانی دافع حشرات

برای نسل انسان‌هایی که تا حد زیادی از طبیعت فاصله گرفته‌اند و در خانه‌های آپارتمانی کوچک تا بزرگ زندگی می‌کنند، رشد دادن گیاهان آپارتمانی می‌تواند روحیه طبیعت دوستی آنها را تا حدی خوشنود کند. ضمن اینکه شاید اگر بدانید برخی از این گیاهان می‌توانند نقش خوبی در دفع حشرات داشته باشند، به نگهداری از این گیاهان بیشتر ترغیب شوبد. در ادامه، تلاش کرده‌ایم چندین گیاه آپارتمانی که در دفع حشرات بسیار موثر هستند را معرفی کنیم:


1.    ریحان (Basil)

بله، سبزی خوشمزه‌ای به نام ریحان می‌تواند یکی از دفع کننده‌های قوی حشراتی مانند پشه‌ها باشد. ریحان به دلیل بوی ویژه‌ای که دارد و روغنی که روی برگ‌هایش پخش می‌کند، از زمان‌های بسیار قدیم ماده بسیار خوبی برای دفع حشرات بوده است. علاوه بر آن، می‌توانید از ریحان تازه برای طعم‌دار کردن غذاهای خود هم استفاده کنید. 
یک روش دیگر برای کمک گرفتن از ریحان در دفع حشرات، ایجاد اسپری ریحان است. برای اینکار می‌توانید برگ‌های ریحان را با ساقه‌هایش قیچی کنید. در مقداری آب جوشان بریزید تا برای چند ساعت بماند. بعد از آن، برگ‌ها را خوب فشار دهید و از آب خارج کنید. آب باقی مانده را داخل ظرف اسپری بریزید و در یخچال نگهداری کنید و هر زمان که نیاز داشتید، به مناطقی که مد نظر دارید، اسپری ریحان را انجام دهید. 


2.    اسطوخودس (Lavender)

گل‌های اسطوخودس علاوه بر زیبایی خاصی که به دکوراسیون منزل شما می‌دهند، می‌توانند دافع خوب حشراتی مانند مگس‌ها، سوسک‌ها و حتی کک‌ها باشند. اما توجه داشته باشید که استفاده از تمامی این گیاهان آپارتمانی نمی‌تواند جایگزینی برای سمپاشی منزل با روش اصولی برای دفع حشراتی مانند سوسک‌ها را بگیرد. 


3.    رزماری (rosemary)

رزماری گیاه شگفت‌انگیزی است و حتما از اثرات دارویی آن در بهبود درد‌های روماتیسمی و آرتروزی شنیده‌اید. این گیاه خوشبو را می‌توانید به عنوان چاشنی در برخی غذاها اضافه کنید و در گلدان بکارید و یا مانند ریحان اسپری آن را تهیه کنید و در مواقع نیاز، مورد استفاده قرار دهید. 


4.    گیاه لمون بالم (lemon balm) 

این گیاه به دلیل داشتن ترکیبی به نام سیترونلال (citronellal) می‌تواند دافع بسیار خوبی برای حشرات باشد.  


5.    گیاه مریم گلی (sage)

این گیاه نیز بوی شدیدی دارد و دارای روغن است و ماده خوبی برای دفع پشه‌ها و مگس‌ها است. می‌توانید این گل را در گلدان بکارید و هر زمان که نیاز داشتید، برگ‌های آن را قیچی کنید و زمانی که برگ خشک شد، آن را بسوزانید. نتیجه عالی خواهد بود.

 

6.    گیاه آپارتمانی برگ عبایی (Cast iron plant) 


این گیاه با نام علمی (Aspidistra elatior) یک گیاه مقاوم آپارتمانی است و به مراقبت چندانی هم نیاز ندارد و دافع خوبی نسبت به حشرات است. در اینجا می‌توانید با روش نگهداری و پرورش گیاه برگ عبایی بیشتر آشنا شوید.
 

  • farzin alipoor
  • ۰
  • ۰

روش های بهینه برای استفاده از کولر

به طور حتم، قطعی برق و آب در روزهای بهار و تابستان را به یاد دارید؛ وضعیتی که به دلیل استفاده بیش از حد انواع وسایل برقی مانند کولرهای آبی و گازی به وجود می‌آید. این مصرف زیاد آب و برق، نه فقط موجب قطعی برق و آب می‌شود، هزینه‌های ساختمان را هم به شدت بالا می‌برد. از طرفی، اگر از بحث هزینه برق و آب و یا قطعی بگذریم، همچنان یک موضوع دیگر به ما یادآوری می‌کند که استفاده بهینه از کولرها را جدی بگیریم: محدود بودن منابع آب و انرژی، به طوری که ممکن است نسل آینده بشر، تا حد زیادی با مشکل تامین آب و انرژی روبرو باشد. با این تفاسیر، بهتر است همگی تلاش کنیم تا مصرف کولرها را برای روزهای گرمی که پیش رو داریم، بهینه کنیم.

 

1.    سرویس کولر آبی را جدی بگیرید

در تعداد زیادی از شهرهای ایران، بسیاری از ساختمان‌های مسکونی در طول 5 تا 6 ماه فصل بهار و تابستان، از کولرهای آبی برای خنک کردن خانه استفاده می‌کنند و در تمام طول این مدت و زمان‌هایی که دیگر نیازی به این کولرها نیست، پوشال‌ها پر از گرد و خاک و دود می‌شوند، پمپ آب کولر، رسوب زیادی می‌گیرد و موتور کولر هم به روغن‌کاری نیاز پیدا می‌کند. همگی این موارد باید در سرویس کولر انجام شود تا با احتمال کمتری به تعمیر کولر نیاز باشد. اگر به قول معروف خودتان آدم فنی هستید، می‌توانید تا حد زیادی از پس این کارها بربیایید، اما اگر به سرویس و یا تعمیر کولر آبی نیاز پیدا کردید، بهتر است به سراغ یک نمایندگی معتبر نصب و سرویس کولر آبی بروید که با تعمیرکاران متخصص و مجرب همکاری می‌کنند. 


2.    تعمیر کولر آبی

متاسفانه فرقی نمی‌کند کدام یک از برندهای کولر آبی آبسال، آزمایش و ... را داشته باشید، در بسیاری از مواقع، پمپ آب و شناور کولر خراب‌ می‌شوند و متاسفانه این اتفاقات به دلیل رسوبات زیادی است که در آب‌ وجود دارد و شما را مجبور به تعمیر انواع کولر آبی می‌کند، اما در دفعات کمتر، موتور، بخش برقی و یا دینام کولر آبی هم به تعمیر نیاز پیدا می‌کند. در چنین وضعیتی، تلاش کنید کار تعمیر را به کمک یک تعمیرکار حرفه‌ای به خوبی انجام دهید تا مشکل به طور کامل رفع شود. برای آشنایی با هزینه‌ها هم می‌توانید لیست قیمت تعمیر کولر آبی را از نمایندگی‌ها جویا شوید تا بتوانید برآورد هزینه داشته باشید. 


3.    نصب کولر آبی با روش‌های بهینه

طریقه نصب کولر آبی در پشت بام، بالکن و یا حتی داخل خانه (اگر از کولرهای آبی پرتابل و یا رومیزی استفاده می‌کنید) مهم است. به طور معمول کولر آبی باید در جایی نصب شود که امکان تبادل هوا در کنار آن وجود داشته باشد، ورودی جریان آب، به خوبی و بدون مشکل به کولر وارد شود و امکان قرارگیری آن در سایه وجود داشته باشد. البته برای این کار می‌توانید از سایه بان هم استفاده کنید. چرا که سایه‌بان کولر، به ویژه در روزهای داغ، می‌تواند از تبخیر بیش از حد آب پوشال‌ها جلوگیری کند و به این ترتیب، آب کمتری مصرف شود. همچنین این مقاله دلایل خنک‌تر ماندن کولر با وجود سایه بان را توضیح خواهد داد.
 

  • farzin alipoor
  • ۰
  • ۰

آشنایی با انواع کولر گازی

در روزهای گرم تابستان، استفاده از کولرهای آبی و گازی نعمت بزرگی است. اما انتخاب کولر متناسب با ساختمان مورد نظر، ممکن است کمی دشوار باشد. در این مقاله تلاش کرده‌ایم از ویژگی‌های پنج نوع متفاوت کولرهای گازی صحبت کنیم تا انتخاب را برای شما آسان‌تر و مطمئن‌تر کند. با ما همراه باشید.  

انواع کولرهای گازی

در حال حاضر پنج نوع کولرگازی در بازار وجود دارد که هرکدام از این کولرها با هدف مشخصی طراحی و ساخته شده‌اند:

  • کولر گازی مرکزی (central air conditioner)
  • اسپلیت‌ها (ductless Mini-Split)
  • کولر گازی پنجره‌ای (Window Air Conditioner)
  • کولر گازی پرتابل (Portable Air Conditioner)
  • کولر گازی زمینی (Floor Mounted AC)

همچنین در انتخاب کولر گازی و خرید آن، به این 4 نکته هم توجه کنید:

  • بودجه‌ خرید
  • بررسی مصرف و برچسپ انرژی انواع کولرهای گازی
  • میزان فضا و قدرت نگهداری
  • قدرت خنک کنندگی کولرها

 

1. کولرهای گازی اسپلیت‌

اگر به دنبال کارایی بیشتر در کولرهای گازی هستید و یا می‌خواهید از وجود لوله‌ها و مجاری مختلف خلاص شوید و یا فقط بخش مشخصی از خانه را با کولرهای گازی خنک کنید، می‌توانید سراغ اسپلیت‌ها بروید. این سیستم‌ها امروزه به وفور در ساختمان‌های مسکونی استفاده می‌شوند و هزینه تعمیر کولر گازی برای این نوع از کولرها مناسب تر است.

این کولرها، ترکیبی از واحد بیرونی و داخلی هستند؛ واحد بیرونی کندونسور و کمپرسور را در خود جای داده‌ و واحد درونی، یک یا چند اسپلیت است که روی دیوار نصب و با دمنده‌های هوا تجهیز می‌شود. ارتباط این واحدها از طریق لوله‌ها است و وجود مبردها برای گردش هوا است.

 

 

2. کولر های گازی مرکزی

کولرهای گازی مرکزی برای خنک کردن ساختمان‌های بزرگ تجاری و اداری مناسب هستند. این نوع کولرها، به یکباره شروع به خنک کردن فضاها و اتاق‌ها می‌کنند و در نتیجه زمان کمی برای یکسان سازی دما در اتاق‌های مختلف نیاز است. این کولرها دو بخش دارند، یونیت بیرونی (مجموعه کندانسور و کمپرسور) که بیرون از ساختمان و معمولا در پشت‌بام‌ها قرار می‌گیرد و بخش درونی (دارای سیم‌پیچ‌های تبخیری و نگهدارنده هوا) که در اتاق‌های مختلف ساختمان تعبیه شده‌اند. برای رساندن هوای خنک به این واحدهای درونی از لوله‌ها و مجاری استفاده می‌شود که داخل دیوارها تعبیه شده‌اند.

همانند هر نوع کولر گازی معمولی دیگری، این نوع کولرها از سردکننده (مبرد refrigerant) برای حذف گرما در فضای درونی استفاده می‌کنند. گرما به بیرون از خانه کشیده می‌شود و هوای خنک از طریق لوله‌ها به فضای داخل ساختمان هل داده می‌شود.

 

3. کولرهای گازی پنجره‌ای

این کولرها در اندازه‌های مختلف که مناسب پنجره شما باشند، در بازار وجود دارد. استفاده از کولرهای گازی پنجره‌ای فقط برای خنک کردن فضاهای کوچک مناسب است. البته از انواع بزرگ انها می‌توان برای خنک کردن خانه کوچک هم استفاده کرد. این نوع کولرها هم تا حد زیادی متداول هستند.

کولرهای گازی پنجره‌ای فقط یک یونیت دارند و همه اجزا داخل آن قرار گرفته‌اند. دسترسی به فیلتر این کولرها راحت است و تمیز کردن‌شان، کارایی بیشتری ایجاد می‌کند. با ریموت کنترل می‌شوند و می‌توان علاوه بر پنجره در بخشی از دیوار هم آنها را جاسازی کرد.

 

 

4. کولرهای گازی زمینی

این کولرها برای ساختمان‌هایی مناسب است که قصد استفاده از اسپلیت‌ها را دارند، اما به دلیل شرایط خاص فضا، مانند دیوار کج (زیرشیروانی‌ها) و یا دیوارهای شیشه‌ای، امکان استفاده از این اسپلیت‌ها را ندارند.

کولرهای گازی زمینی را به دیوار نصب می‌کنند، معمولا با فاصله 20 سانتی‌متری از زمین نصب می‌شود. نیاز به لوله کشی ندارند. دو یونیت دارند که یونیت بیرونی خارج از ساختمان نصب می‌شود.

  • farzin alipoor